Shanidar

Titular notícies
The Small Hand, Susan Hill
Dilluns 31 Octubre 2011 - 22:48
Un vespre d'estiu, un venedor de llibres antics agafa un camí equivocat anant a visitar uns clients i acaba en una casa gairebé en ruïnes. Tot i que sap que no hauria de ser allà i que s'està fent fosc, no pot evitar acostar-se a la porta i mentre mira embadocat l'entrada nota clarament com una mà infantil li agafa els dits... només que allà no hi ha cap nen. No hi ha ningú.

Una casa vella, un jardí abandonat, un fantasma infantil...
Típics i tòpics elements d'un llibre de por, que promet pell de gallina... però que queda en allò que podia haver estat.

Un monjo elèctric sobre un cavall en un desert.
Una porta enmig del no-res.
Un excèntric multimilionari que és assassinat mentre es deixava notes a sí mateix al contestador automàtic de sa germana.
Un sofà encallat a mitja escala.
Un gat que no ha desaparegut mai.
Un detectiu amb corbata a ratlles verdes i camisa de quadres vermells. Evidentment, un detectiu hol·lístic que es diu Svlad Cjelli però que es fa dir Dirk Gently.
A cada pàgina que passa, una situació més absurda.
Res encaixa i tot tindrà sentit al final.
Què es pot esperar sinó d'una novel·la de Douglas Adams?

The Graveyard Book, Neil Gaiman
Dijous 15 Setembre 2011 - 22:05
En Nobody Owens escapa d'un misteriós assassí quan encara és un nadó de bressol. El seu refugi és un vell cementiri on es criarà envoltat de fantasmes i estranys personatges amb les seves particulars històries.

View this and other reviews in English.

L'avi d'en Jacob li explicava el seu passat com si fossin contes de màgia i fantasia, fins que en Jacob va ser massa gran per voler-los escoltar.
Sent més fàcil creure que els monstres de l'avi eren el nazisme i l'Holocaust, en Jacob deixa passar els anys com el seu pare, prenent el vell per un boig trastocat pels horrors del passat.

Però quan en Jacob és testimoni de la terrible mort de l'avi i és perseguit per horribles malsons, comença a preguntar-se si els monstres de l'avi eren més reals que una metàfora. I si les fotografies amb què es justificava no eren només antics retocs fotogràfics mal aconseguits?

De sobte, en Jacob es troba en una aventura per conèixer realment el seu avi, el seu passat i el futur que l'espera.

View this and other reviews in English

Per un 2011 de bones lectures
Divendres 31 Desembre 2010 - 22:06
En començar 2010 em vaig preparar una llista de lectures. N'anomenava el "repte 2010"...

Veient la quantitat de llibres que han arribat a llegir alguns bloggers em sento una veritable piltrafilla. Però em dono per satisfeta: he llegit més llibres dels que havia previst inicialment... clar, després arriba Sant Jordi i se'm trenquen tots els plans!

En el següent post us mostro la llista de llibres que m'he llegit i els que han quedat a la cua. El repte pel 2011 seria no només llegir-los, sinó també fer-ne els ex-libris al blog!

Corazón de tinta, Cornelia Funke
Dijous 16 Desembre 2010 - 21:27
Meggie, una nena sense mare, es veu submergida en un aterridor món de fantasia quan descobreix la màgica habilitat del seu pare per donar vida als llibres que llegeix en veu alta.

Guía del autoestopista galáctico, Douglas Adams
Divendres 26 Març 2010 - 17:31
DON'T PANIC!!!
Aquí tens les claus de l'univers, el sentit de la vida i tota la resta... o com a mínim les que necessites per entendre aquest món de nerds

Maldito Karma, David Safier
Dissabte 6 Març 2010 - 23:53
De cop m'adono que fa més de dos mesos que no publico res... i no serà per falta de llibres llegits ni receptes preparades!
Posem-nos les piles! Començaré per un llibre que vaig llegir a l'octubre, en poc més d'un dia... això ja diu molt!

Hasta que te encuentre, John Irving
Divendres 20 Novembre 2009 - 01:15
El "totxo", tal com la coneixem entre els meus amics, ha estat una novel·la que m'ha acompanyat durant tot l'estiu, de viatge per Perú, i part de la tardor, voltant entre Barcelona i Suïssa... i no precisament per ser un bon company de viatge.

La mécanique du coeur, Mathias Malzieu
Dilluns 2 Novembre 2009 - 23:38
Si t'agraden les pel·lícules de Tim Burton no podràs obviar aquest llibre, una història sobre l'excés d'amor en totes les seves facetes.