Shanidar

Titular notícies
iWith.org cedeix el pas a Help-On
Divendres 4 Octubre 2019 - 12:30
A partir d'octubre de 2019 iWith.org cedeix el pas a Help-On, l'associació sense ànim de lucre que pren el relleu a la Fundació i gestiona els serveis.


Seguir llegint... iWith.org cedeix el pas a Help-On

Aparegut originalment a: Fundació Iwith.org el 04/10/2019

Ho expliquem en detall:
D'on venim?
La Fundació iWith.org va néixer fa gairebé 20 anys per ajudar les organitzacions en l'ús d'Internet. En aquella època Google era poc conegut i al costat de nosaltres naixien projectes amb un nou caràcter social com Hazloposible, Idealist i Viquipèdia.
En aquest entorn vam fer una tasca indispensable transmetent coneixement, impartint formació i desenvolupant la plataforma de serveis integrats Abcore amb la qual molts projectes van iniciar el seu camí a Internet.
Passats els anys, la situació és molt diferent, el coneixement és a la xarxa, hi ha una oferta formativa suficient, hi ha moltes empreses, organitzacions i consultories disposades a acompanyar a les ONG en el seu camí per internet, i s'han desenvolupat infinitat de programes amb els que fer webs, blocs, campus, botigues i tot tipus d'eines per establir comunicació en les xarxes. Hem vist néixer a Facebook, Twitter i Skype, i hem vist desaparèixer Fotolog, Tuenti i Google Wave.
En aquest entorn moltes coses canvien, i nosaltres també tenim una bona proposta.
Estem orgullosos d'haver estat entre els pioners, d'haver participat en centenars de projectes no lucratius, d'haver gestionat bé importants recursos privats i públics, i en resum d'haver treballat amb tantes bones persones a la digitalització del sector no lucratiu.

Què canviem?
Cedim el pas a Help-On, una nova associació sense ànim de lucre que concentra tota l'experiència i valors d'iWith.org, i manté els mateixos serveis amb una estructura més àgil.
Cambiamos
Com hem preparat el curt termini?
El nostre pla inclou un respecte absolut per a tots els stakeholders, voluntariat, col·laboradors, partners, donants, usuaris, proveïdors i tots els que ens heu acompanyat en aquestes dues dècades.
Entre tots hem desenvolupat la Plataforma integrada de serveis Internet Abcore Cadí, i ara la tornem a la societat en forma de programari lliure amb codi obert i gratuït.
Molts dels que hem fet créixer a iWith.org estem ajudant a néixer i seguirem donant suport a Help-On liderada per David Soto al que probablement ja coneixes.
No has de preocupar-te de res, mateix servei, mateixes condicions, mateixes màquines, mateix equip tècnic i una nova oportunitat d'avançar.

Com veiem El futur?
Sens dubte el món seguirà evolucionant i deparant sorpreses, i tot indica que Internet amb la societat civil i els projectes no lucratius tindran un paper important en el desenvolupament de la societat.
Estem segurs que la nova estructura més flexible i dinàmica continuarà donant respostes als nous reptes que plantegeu des de les organitzacions.

Més sobre nosaltres
Si vols contactar o simplement seguir la pista a les persones que hem estat en l'última etapa de iWith.org pots visitar els nostres perfils, jo personalment deixaré pas a la nova generació, cuidaré dels néts, i seguiré com he fet sempre implicat en projectes no lucratius.

Tot i que el servei de suport@iwith.org segueix operatiu, pots dirigir-te a suport@help-on.org per a qualsevol necessitat. 

image/jpg


INFORME GLOBAL SOBRE TECNOLOGÍA Y ONG DE 2019
Dilluns 16 Setembre 2019 - 09:04
L'Informe Global sobre Tecnologia d'ONG és un projecte d'investigació biennal que busca comprendre millor la forma en què les organitzacions no governamentals (ONG) de tot el món usen la tecnologia.
iWith.org ha coordinat el estudi a Espanya, i es pot descarregar sense cost al web de Funraiese.org

Tecnología de ONG


Seguir llegint... INFORME GLOBAL SOBRE TECNOLOGÍA Y ONG DE 2019

Aparegut originalment a: Fundació Iwith.org el 16/09/2019

image/jpg


L'Informe Global sobre Tecnologia d'ONG és un projecte d'investigació biennal que busca comprendre millor la forma en què les organitzacions no governamentals (ONG) de tot el món usen la tecnologia.
iWith.org ha coordinat el estudi a Espanya, i es pot descarregar sense cost al web de Funraiese.org

Tecnología de ONG


Seguir llegint... INFORME GLOBAL SOBRE GLOBAL DE TECNOLOGÍA Y ONG DE 2019

Aparegut originalment a: Fundació Iwith.org el 16/09/2019

image/jpg


Aquesta entitat ha patentat un dispositiu implantable, en fase d'aprovació i d'experimentació, per intentar aturar l'evolució de la malaltia de l'Alzheimer  
Amb aquest premi que concedeix iWith.org, es vol donar presència i visibilitat a la Fundació NeurociènciesEls objectius principals d'aquesta entitat són la investigació i divulgació de malalties neurodegeneratives.  L'entitat està formada per un equip de neuròlegs, psiquiatres, neurocirurgians i neurobiòlegs. 

El premi consisteix en la creació de la pàgina web sobre la plataforma Abcore Cadí i l'acompanyament al projecte fins l'any 2022.

El Comitè de beques de iWith.org, ha seleccionat les millors propostes.Les entitats que han passat a la segona fase i han rebut assessorament d'iWith.org en l'àmbit Internet són:

Atenpace, Fundació APADO, Parkinson Granada, Proyecto Amate, Acovasta, Asociación Tempo, Asociación Andaluza de Hemofilia, Acmah, Sol del Solsonès, Asociación TEA, Apafer, Cartografia de Coneixememts, Migraciones y Refugio LGTBI, Fundació Junts per l'Autisme, Asociación Hepa, Federación de Padres de niños con Cáncer y Adela Social. 

Enhorabona a totes les entitats que han participat al Premi Web Salut 2019!​

 

image/jpg


Gràcies a aquesta ajuda la nostra organització ha pogut incorporar un treballador més a la plantilla.

 
Cofinançat per la Fundació Bancària 'La Caixa' i el 'Fons Social Europeu', aquest programa dota d'ajudes directes perquè les organitzacions generin ocupació jove estable i de qualitat.

La iniciativa pretén contribuir a la reducció de la desocupació entre persones joves, d'entre 16 i 29 anys, inscrites al Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

L'objectiu és que aquest pla d'ajudes sigui un estímul per a la contractació d'un col·lectiu que ha patit especialment amb la crisi: els joves. La beca ofereix facilitats perquè els joves puguin incorporar-se al mercat laboral i tinguin confiança en les seves capacitats perquè puguin construir un futur millor.

Amb aquesta nova incorporació hem reforçat l'equip tècnic augmentant la qualitat del suport als usuaris que administren i actualitzen les webs dels projectes no lucratius.
 

image/jpg


Ja tenim guanyador dels Premis Web per a Projectes de Ciència d'iWith.org: l'Associació Mar de Ciència. 
És un projecte potent que es dedica a la investigació, divulgació , protecció i difusió del fons i la biodiversitat marina.  
L'objectiu de l'associació "Mar de Ciència", que es va crear el maig del 2019, és apropar la realitat del medi marí a la societat a través dels principis de sostenibilitat, justícia social i respecte a la natura. 
 

L'associació té prop de quaranta membres, majoritàriament investigadors i tecnòlegs en ciències de la mar vinculats a l'Institut de Ciències del Mar del CSIC, que tenen la voluntat de potenciar la participació ciutadana en projectes que vinculen la ciència marina amb la societat i la sostenibilitat. 

Els objectius principals d'aquesta associació són la divulgació dels estudis marins des del coneixement científic, comunicar la importància que tenen els oceans en la regulació del clima i, en conseqüència, la gran importància de cuidar-los, organitzar cursos de formació especialitzats en temes marins, conscienciar sobre les accions antròpiques negatives per als oceans i també sobre les possibles accions preventives i correctives, treballar sobre la memòria històrica de les ciències marines i la relació de la humanitat amb els oceans i afavorir la igualtat de gènere, promoure als col·lectius desfavorits i potenciar el treball inclusiu i ètic.

 

Les entitats que han passat a la segona fase i han rebut assessorament d'iWith.org en l'àmbit Internet són:
 

Associació Lobo Ibérico, Associació Catalana de Comunicació Científica, Associació Exostrato, Proyecto Instituto Español de La Voz, Associació Nano Inventum,  Associació Quintescience, Ecourbe, Col·lectiu d'Investigació i Prehistòria i Associació Cetacea. 


Des d’iWith.org volem felicitar al projecte guanyador i li oferirem el nostre suport i acompanyament per millorar el web i la seva presència a Internet fins l'any 2022, que inclou la creació de la pàgina web sobre la plataforma Abcore Cadí amb:
  • Allotjament
  • Disseny
  • Programació
  • Formació d'administradors
  • Eines de comunicació web com ara newsletters, esdeveniments o servei de notes de premsa
  • Suport a usuaris
  • Acompanyament al projecte
Els costos d'aquests serveis són assumits per iWith.org fins l'any 2022, gràcies a les aportacions desinteressades de l'iWith.org Team de Teaming
 

image/jpg


Quan una ONG es pregunta quin és el seu públic objectiu, la primera cosa que fa ñes pensar en els seus donants. Ells són una peça molt important de la comunicació però no l'única. A continuació t'expliquem els diferents perfils que pot tenir qualsevol organització.
Són molts els actors que poden estar relacionats d'alguna manera amb una organització, i l'estratègia de comunicació que s'empri ha de tenir-los molt en compte.
 
Conèixer-los és important per poder comunicar-se de manera efectiva amb cada un d'ells. Per això, cal intentar esbrinar quines són les seves necessitats i motivacions, i comparar-les amb els objectius de l'organització. Posteriorment, s'haurà d'establir una jerarquia entre els objectius, a fi de determinar quins són prioritaris i quins no ho són tant.

La entitat Ágora Social proposa aquest esquema de perfils:

 

Aquests són els públics objectius més comuns i què és el que esperen d'una organització:

 

Socis o donants

 
Reconeixement per la seva aportació. Informació sobre els èxits de l'organització. Més opcions de participació. Una atenció servicial i cordial.
 

Beneficiaris

 
Rebre recursos i / o ajuda per solucionar el problema que els afecta. Bona gestió dels recursos.
 

Usuaris (en el cas d'una organització que presti serveis)

 
Rebre un servei atent, ràpid i eficaç per una contraprestació econòmica adequada.
 

Societat en general

 
Canvis en normatives, lleis, polítiques d'empreses i actituds ciutadanes a favor de la missió que defensa l'organització.
 

Comunitat local

 
Impacte positiu en la vida de la comunitat.
 

Líders d'opinió

 
Informació i propostes que els permetin tenir més influència a l'hora d'incidir en les polítiques públiques i en les actituds de la ciutadania.
 

Empreses

 
Crear col·laboracions que suposin un retorn positiu per al seu negoci.
 

Altres organitzacions

 
Aliances que permetin exercir pressió per incitar canvis en lleis i en el comportament de la societat.
 

Mitjans de comunicació

 
Informació i valoracions autoritzades per elaborar les seves notícies i per formar-se una opinió.
 

Administració pública

 
Informació i propostes que ajudin a millorar les seves polítiques i pràctiques, en un clima de diàleg.
 

Treballadors

 
Satisfacció personal i laboral, bon clima de treball, retribució apropiada, formació i possibilitats de promoció. Sentir l'orgull de treballar en una organització socialment útil.
 

Voluntaris

 
Que la seva participació en les activitats de voluntariat satisfaci les seves motivacions altruistes i instrumentals.
 

Patronat o Junta Directiva

 
Bona gestió dels recursos per part de l'equip. Bon exercici de l'organització.

Pots ampliar la informació aquí.

 

image/jpg

image/jpg


Des iWith.org volem compartir l'últim informe de 2018 que l'organització nonprofit Tech for Good publica anualment des de fa 4 anys.
Es tracta dels resultats d'una enquesta que voluntàriament omplen milers d'entitats socials a tot el món i que aporta una visió global sobre l'ús que el Tercer Sector fa de les tecnologies. En aquest enllaç podeu consultar l'informe complet.


El 2018 van realitzar l'enquesta 5.352 ONG de 654 països distribuïts en 6 continents. Segons els resultats obtinguts, les comunicacions web i per correu electrònic s'han convertit en les eines de comunicació en línia més poderoses que tenen les ONG.
 
Actualment, el 92% de les ONG tenen un lloc web. D'aquest percentatge, el 87% són compatibles amb mitjans mòbils.
 

· Captació de fons online

El 72% de les ONG accepta donacions al seu portal web i el 33% utilitza un servei personal de captació de fons online.
 

· Xarxes socials

Avui, el 93% de les ONG del món tenen una pàgina de Facebook, el 77% a Twitter, el 56% a LinkedIn i el 50% a Instagram. El 71% de les ONG està d'acord en que les xarxes socials són eficaços per a la captació de fons online i el 25% dels donants diu que les xarxes socials són l'eina de comunicació que més els inspira a donar.
 

· Tecnologia mòbil

Avui, les aplicacions mòbils principals del món són les xarxes socials i les aplicacions de missatgeria, concretament, WhatsApp, Facebook, Messenger i Instagram. Encara que, ara per ara, només el 18% de les ONG utilitzen aplicacions de missatgeria per comunicar-se amb donants i col·laboradors.
 

· Gestió de dades i Seguretat

Avui, el 45% de les ONG utilitzen un CRM per rastrejar donacions i gestionar comunicacions amb donants i col·laboradors. D'aquest percentatge, un 64% utilitzen un CRM basat en el núvol.
 

Vols participar?

Us animem a participar a l'enquesta de 2019 i, per això, des d'iWith.org us anirem informant. 
Enquesta 2019.
 

image/jpg

image/jpg


Ja tenim la Memòria 2018 d’iWith.org
Dimecres 8 Maig 2019 - 08:18
El 2018 ha estat un bon any per iWith.org i avui presentem el document de memòria que recull els serveis, projectes i col·laboracions més destacades en què hem participat durant el 2018.
 


Seguir llegint... Ja tenim la Memòria 2018 d’iWith.org

Aparegut originalment a: Fundació Iwith.org el 08/05/2019
Portada de la Memòria 2018 iWith.org
El document a més de fer una referència breu als inicis de la Fundació i al compliment de la nostra missió, destaca els premis concedits aquest any i els projectes de tecnologia, pau i formació que han omplert de sentit la nostra activitat.

El 2018 en xifres ens omple d'orgull, no tant per la quantitat d'usuaris i projectes, sinó, sobretot, pel grau de satisfacció que els usuaris ens han valorat, amb un 9 sobre 10.

A més a més, trobareu tota la informació relacionada amb iWith.org: Què fem, on ens trobem, resultats econòmics i les activitats de formació internacional dutes a terme durant el 2018.

Consulteu la memòria per descobrir l'impacte social que hem aconseguit utilitzant les tecnologies de la informació i la comunicació per ajudar els projectes que milloren el món.
 

Consulta la memòria 2018! 

 

image/jpg


Això és una guia ràpida per aquelles organitzacions que comencen a publicar continguts amb Abcore Cadí a la seva nova pàgina web i volen fer la feina de forma ordenada.
Publicar un web és una tasca extensa molt semblant a publicar un llibre i, per tant, requereix temps i organització.

Si tens la sort de tenir el suport de iWith.org al teu costat i fas la feina de forma ordenada et serà molt més fàcil.

Donem per suposat que ja has passat el procés de pensar com ha de ser el web, per a qui la fas i quins objectius persegueixes. Si vols una ajuda per a la fase prèvia pots descarregar-te l'ebook gratuït: 'Els 5 temes més importants abans de crear la nova pàgina web de la teva ONG'.


Portada e-book

El primer pas serà assistir a la formació oferida per iWith.org presencialment o per videoconferència.
Durant la formació, en format taller "hands on", podràs veure el disseny de la teva pàgina web i segurament ja publicaràs una pàgina, una notícia, un esdeveniment o un formulari en funció dels continguts que vulguis col·locar al teu web.

Ja saps que sempre podràs visitar l'àrea de tutorials a: http://www.abcore.org/es/tutorials/index.html per tenir context.

Per assistir a la formació és convenient que portis el teu propi ordinador i un document amb els primers continguts que vulguis publicar.

Ara que ja saps tot allò que vols publicar i coneixes l'eina et suggerim una mica d'ordre.

1 - Crear el menú amb el mínim nombre d'apartats necessaris per publicar el web (més endavant podràs afegir o modificar els que vulguis)

Generalment tens l'eina de menús en Administració -> Bloc HTML -> Menú

Item de menú

Normalment el menú coïncidirà amb l'estructura de carpetes i pàgines

2- Crear l'estructura de carpetes

Generalment tens l'eina de crear carpetes i pàgines a Admin -> Gestió de serveis -> Pàgines Web
Si a l'hora de fer el menú vas crear els apartats Qui som, Què fem, Ajuts ... Ara pots crear les carpetes / directoris qui som, que fem, ajudes, etc.
Si vas fer el menú amb l'idioma català, has de crear les carpetes sota el directori ca

3 - Crear Pàgines

Amb la mateixa eina pots ara afegir pàgines al directori que correspongui.
 
Algunes recomanacions que poden ser-te útils
- Deixem per a la segona fase les pàgines que corresponen a portada, notícies, esdeveniments, stakeholders i, en general, aquelles que facin servir serveis propis.
- Comença pel primer apartat del menú i fes la primera pàgina completa amb les seves fotos i links abans de passar a la següent.
- Segueix pàgina a pàgina fins que acabis el primer apartat del menú i segueix amb el segon apartat fins que el menú tingui totes les pàgines. 
- Finalment crea la portada, tenint en compte que alguns ítems de portada poden alimentar-se des dels serveis de notícies, esdeveniments, etc.
 
4- Crear la part dinàmica del web amb els serveis corresponents que pots veure en Gestió de Serveis
 
Per exemple Col·laboradors, Enllaços, Formularis, Fotos, Notícies, Pròxims esdeveniments etc.
 
Si tens algun dubte ja saps que pots consultar al compte de suport a iwith.org.


Equip de suport 
iWith.org

image/jpg

image/jpg